EduMap
Store
Online

In november 2018 bezocht ik een seminarium over Linked data. Onze nieuwe applicatie, waar ik op dat moment nog een naam voor zocht, zou daar immers gebruik van gaan maken!

“There are only two lasting bequests we can hope to give our children. One of these is roots, the other, wings.”

Johann Wolfgang von Goethe

"Wat doe jij?"

In de pauze merkte ik al snel dat de bezoekers niet alleen geïnteresseerd waren in hoe je data via een beveiligde verbinding aan elkaar verbindt, maar ook hoe je je aan elkaar verbindt. “Wat doe jij?”, vroeg een man in een mooi pak, terwijl hij naar mijn naamkaartje staarde. “Wij ontwikkelen een webapplicatie waarmee leerlingen per vak een eigen leerroute kunnen bewandelen, met daaraan gekoppeld leermiddelen en lessen. Een leerling moet straks ook helemaal zelf een leerroute kunnen kiezen”, zei ik. “Het wordt een navigatiesysteem voor het onderwijs”. “Ah”, knikte de man, “een soort “Google Maps?”. “Ja!”, antwoordde ik.

01-06-2021

Op 1 juni 2021 hebben wij de EduMap Store gepubliceerd. Een platform waar scholen hun EduMaps met elkaar kunnen delen en daarmee een nieuw, digitaal netwerk van leerroutes kunnen aanleggen, waarin we onze specifieke kennis met elkaar kunnen delen. Waar anders dan in het Speciaal Onderwijs kon een dergelijke applicatie ontstaan! Wij gaan nu werken aan de linked data, oftewel de bezienswaardigheden onderweg op de route, zoals bronnen, filmpjes en opdrachten, die we ook met elkaar willen kunnen delen in de Store.

Neemt u alstublieft een kijkje. Het zijn er nog niet zo veel, maar ooit is de App Store ook zo begonnen.

"Waar anders dan in het Speciaal Onderwijs kon een dergelijke applicatie ontstaan!"