Helpdesk

Nieuws: doorontwikkeling OVM

Home Forums OVM Forumgroep Nieuws: doorontwikkeling OVM

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Fred Moll 1 jaar, 3 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #1340 Reactie

  beheerder
  Sleutelbeheerder

  DataCare is een softwarebedrijf dat bestaat uit een klein team van mensen met een bijzondere visie op onderwijs.

  De  belangrijkste applicaties die wij leveren zijn OVM; een applicatie die u ondersteunt bij het observeren van de leerling ten opzichte van de ontwikkelingslijn, LOGOS; een applicatie die u ondersteunt bij het plannen van het leerstofaanbod gelet op de positie van de leerling op de leerlijn en LessPapers, een applicatie die content digitaal aanbiedt.

  DataCare is onderwijskundig, maar ook levenskundig. Wij staan kritisch tegenover de manier waarop wij in Nederland met toetsen omgaan. Wij zouden toetsen willen zien als een hulpmiddel dat ingezet kan worden om te kunnen bepalen waar de leerling zich bevindt op de leerlijn. Toetsing zou daarmee o.i. ondergeschikt moeten zijn aan een manier van onderwijs geven dat de leer- en ontwikkelingslijn als uitgangspunt neemt. Het clusteren van leerlingen doen we vervolgens op basis van beheersings-/of streefniveau van de leerlingen op de leerlijn en niet per sé op basis van toetsscores. Het is onze overtuiging dat een toets ook niet zou moeten worden gebruikt om leerlingen te vergelijken met andere leerlingen in de klas, of met leerlingen uit andere delen van Nederland. Dit gaat volgens ons ten koste van de energie en de persoonlijkheid van ieder individu en aan een cultuur die we daarmee voor onszelf én onze kinderen creëren doet DataCare niet mee.

  Wij prijzen onszelf gelukkig met onze producten en diensten van dit moment. Gelet op onze positie, onze producten én op onze visie op onderwijs willen wij de mogelijkheid onderzoeken in hoeverre wij de ontwikkelingslijnen van het OVM, de leerlijnen in LOGOS en de digitale content uit LessPapers, met elkaar kunnen laten samenwerken in een gloednieuwe cloudapplicatie. Met deze ontwikkeling zijn wij inmiddels gestart. Omdat wij alle drie de applicaties, OVM, LOGOS én LessPapers afzonderlijk al kunnen leveren, nemen wij de tijd om ons plan goed uit te werken, zodat we inhoudelijk de beste blijven, maar onze onderwijsfilosofie nu ook in een hypermoderne technische omgeving beschikbaar kunnen stellen. Wij hopen daarvoor op uw begrip.

  Het is onze planning om in het voorjaar van 2019 de eerste resultaten van onze nieuwe webapplicatie aan al onze gebruikers, OVM, LOGOS én LessPapers, te laten zien. Daarna volgt een nieuwe planning. Wij vertrouwen er op dat deze nieuwe ontwikkeling binnen DataCare ten goede komt aan al onze gebruikers, die (deels) bij elkaar zullen ‘instromen’, maar vooral aan alle speciale leerlingen en studenten in Nederland, ieder op zijn of haar eigen plekje op de leer-/ontwikkelingslijn.

 • #1397 Reactie

  Fred Moll

  Het is een duidelijk verhaal wat hier geschetst wordt. Toch ben ik benieuwd wat dit concreet betekent voor ons als OVM gebruikers in het voorjaar?

Reageer op: Nieuws: doorontwikkeling OVM
Mijn informatie: