Helpdesk

EduMaps!

Home Forums OVM Forumgroep EduMaps!

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Arjen Lievers 5 maanden, 2 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #2064 Reactie

  Arjen Lievers
  Sleutelbeheerder

  Geachte OVM gebruiker,

  Het is even geleden dat u iets van ons gehoord heeft, in dit OVM-forum. Daarentegen hebben wij u in ons laatste forumbericht, van maart 2018, te kennen gegeven dat wij u in het voorjaar van 2019 opnieuw zouden berichten, met nieuws over een nieuwe applicatie. Welnu, het voorjaar is nog niet aangebroken, maar toch wenden we ons al tot u, met nieuws.

  DataCare heeft in 2018 een nieuwe applicatie ontwikkeld die we in 2019 gaan releasen. In deze applicatie, die luistert naar de naam EduMaps, gaan wij onze huidige applicaties, LOGOS en OVM, fuseren. Dat wil zeggen: de ontwikkelingslijnen van het OVM en de leerroutes van het Landelijk DoelgroepenModel voor speciaal onderwijs (DGM), worden beide een zogenaamde “edumap”, in EduMaps. EduMaps wordt een applicatie waarin we routekaarten gaan aanbieden voor allerlei onderwijssoorten. Noem het maar een navigatiesysteem voor in de klas, gebaseerd op leer- en ontwikkelingslijnen, voor een bepaalde doelgroep. Geen Google Maps, maar EduMaps. Aan de doelen, niveaus en onwikkelingsfasen uit de verschillende leer- en ontwikkelingslijnen (edumaps) willen we allerlei content gaan koppelen, die u kunt gebruiken om uw lesdoelen en ontwikkelingsperspectieven te bereiken.

  De eerste edumaps die wij in EduMaps gaan aanbieden zijn OVM en DGM. Tevens onderzoeken wij momenteel op welke manier we de leerlijnen en leerroutes van het SLO voor de onderwijssoorten PO en VO als edumap kunnen opnemen in EduMaps. Daarnaast kijken we op welke manier we de verschillende edumaps op elkaar kunnen aansluiten én hoe we de leerling in de gelegenheid kunnen stellen om zelf meer eigenaarschap te nemen in zijn of haar onderwijsbestemming. Dit laatste voor basisscholen die het OVM ook voor de oudere leerlingen inzetten (wat heel goed is!).

  Wij zijn al een behoorlijk eind gevorderd, op onze eigen edumap, om het onderwijs in Nederland door middel van EduMaps op elkaar aan te sluiten en om daarmee een doorgaande lijn te creëren. Maar we zien ook dat u als OVM gebruiker gehecht bent aan de huidige manier van werken met het OVM. Het OVM is immers een hele specialistische applicatie. U wilt een verbetering zien, maar u wilt het goede van het OVM wel behouden! Dat willen wij ook.

  In de maand april 2019, als het echt voorjaar is, hoort u opnieuw van ons en dan willen we ook al een aantal dingen van EduMaps in de praktijk laten zien! Vanaf dat moment zullen we de banden met u als OVM gebruiker gaan aanhalen, zodat de edumap OVM niet alleen technisch (EduMaps wordt webbased), maar ook inhoudelijk een verbetering wordt ten opzichte van het huidige OVM. Dat is ons doel.

   

  U hoort van ons.

   

  Met vriendelijke groet,

   

  DataCare

Reageer op: EduMaps!
Mijn informatie: